LAB-ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen kesäyliopistojen kanssa uudenlaisen sosiaali- ja terveysalan polkuopintokokonaisuuden, joka mahdollistaa opiskelun eri elämäntilanteissa.

Koulutusorganisaatioiden yhteisillä sosiaali- ja terveysalan polkuopinnoilla pyritään helpottamaan suosituimpiin sote-alan koulutuksiin opiskelemaan haluavien pääsymahdollisuuksia. Perinteisistä polkuopinnoista poiketen uusi opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa.

”Yhteistyö tarjoaa Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa hakupainealoille lisää väyliä, joiden kautta erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset voivat päästä opintoihin käsiksi. Lisäksi kyseessä on täysin uudenlainen kokeilu, jossa on mahdollista suorittaa ensin polkuopinnot ja vasta sen jälkeen tehdä päätös, mille sote-alalle aikoo hakeutua”, kertoo Päijät-Hämeen kesäyliopiston rehtori Riikka Harju.

Sosiaali- ja terveysalan polkuopinnot suorittaneen on mahdollista hakeutua LAB-ammattikorkeakouluun kolmeen eri tutkintoon johtavaan koulutukseen: fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai sosionomi. Työn ohessa suoritettavat polkuopinnot soveltuvat kaikille aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta. Uuteen polkuopintokokonaisuuteen voi siis hakea myös ilman aiempaa kokemusta sosiaali- ja terveysalalta.

”Polkuopinnoissa omaksutaan keskeiset sosiaali- ja terveysalan ammatilliset lähtökohdat sekä kieli- ja viestintätaidot. Lisäksi opinnot esittelevät sosiaali- ja terveysalan eri tutkintojen työmahdollisuuksia, tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä sekä johtajuuden ja yrittäjyyden erityispiirteitä”, luettelee Mari Smolander Etelä-Karjalan kesäyliopistosta.

Ilmoittautuminen on auki 30.8.2021 saakka ja opinnot alkavat 14.9. Ensimmäiseen polkuopintoryhmään otetaan enintään 40 opiskelijaa. Opetus tapahtuu pääosin iltaisin ja viikonloppuisin. Opintokokonaisuus hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, jos opiskelija pääsee tutkinto-opiskelijaksi LABiin.

» Lue lisää ja ilmoittaudu!

Lisätietoja:

Mari Smolander, Etelä-Karjalan kesäyliopisto
+358 10 322 9451, mari.smolander@kesyli.net

Riikka Harju, Päijät-Hämeen kesäyliopisto
+358 50 541 8084, riikka.harju@phkesa.fi

Tuula Kilpinen, LAB-ammattikorkeakoulu
+358 44 708 1800, tuula.kilpinen@lab.fi