Päijät-Hämeen kesäyliopiston ohjeistus opiskelijoille, kouluttajille ja henkilöstölle liittyen koronavirustilanteeseen (Päivitetty 10.8.2020)

Päijät-Hämeen kesäyliopistossa palattiin elokuussa lähiopetukseen erityisiä ohjeita noudattaen. Seuraamme tilanteen etenemistä ja tiedotamme muutoksista. Lähtökohtana toiminnan järjestämiselle on opetushallituksen vapaan sivistystyön opetusta koskeva ohje 1.8.2020 alkaen.

Lue ohje tästä: Korona-ohje

Elokuun alusta lähtien periaatteet opetuksen järjestämisessä ovat:

 1. Opetus on suunniteltu suoraan etäopetukseksi niiden opintojen osalta, joissa se on ensisijaisena järjestämistapana tarkoituksenmukaista
 2. Lähiopetuksena järjestettävässä opetuksessa noudatetaan seuraavia periaatteita:
  • Opetukseen ei saa osallistua sairaana tai oireisena
  • Lähiopetuksessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa
  • Opetusta pyritään järjestämään ryhmäkoon mukaisesti tiloissa, jotka mahdollistavat turvavälien huomioimisen
  • Mikäli turvavälejä ei ole mahdollista opetuksen luonteesta johtuen pitää, on Kesäyliopistolta saatavissa kasvomaskeja opiskelijoille ja opettajille
  • Mikäli opiskelija on palannut ulkomailta alle kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua, toivomme että opiskelija noudattaa omaehtoisen karanteenin ohjeita eikä osallistu opetukseen
 3. Tilanteen muuttumisen varalle tehdään suunnitelmia koulutuskohtaisesti. Mikäli lähiopetuksen järjestämiseen ei ole edellytyksiä pyrimme ensisijaisesti järjestämään opetuksen etäopetuksena. Mikäli se ei ole mahdollista, niin pyrimme aikatauluttamaan opetuksen uudelleen sellaiseen ajankohtaan, jolloin lähiopetusta voidaan järjestää. Viimeisenä vaihtoehtona perumme koulutuksia kokonaan.

Kaikista muutoksista tiedotetaan koulutukseen ilmoittautuneille! Myös oman tilanteesi muuttuessa, voit aina perua osallistumisesi maksutta, kun teet sen viimeiseen sitovaan ilmoittautumispäivään mennessä. Päivämäärä löytyy kunkin koulutuksen tiedoista.

Opiskelijoiden ja kouluttajien turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme huolehtia siitä, että koulutuksiimme on turvallista osallistua.

Tervetuloa Päijät-Hämeen kesäyliopiston koulutuksiin!
Koulutustarjontaamme voit tutustua tästä.

Lisätietoja antaa rehtori Riikka Harju: riikka.harju@phkesa.fi, p. 050 541 8084