Huhtikuu lähenee loppuaan ja lumi sulaa vauhdilla. Kevään ensimmäiset merkit ovat jo nähtävillä. Aurinko lämmittää ja valo lisääntyy. Myös koronarajoitukset alkavat pikkuhiljaa poistua. Uusien suositusten myötä myös Päijät-Hämeen kesäyliopisto luopuu yleisestä maskisuosituksesta. Kehotamme kuitenkin edelleen opiskelijoitamme noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Maskin käyttö on edelleen suositeltavaa tarvittaessa, esimerkiksi altistuneena mutta oireettomana.

Luokkatiloissamme on käytössä Genano-ilmanpuhdistimet, jotka poistavat huoneilmasta viruksia ja muita epäpuhtauksia. Ilmanpuhdistimet ovat käynnissä tauotta, jotta voimme turvata luokkatiloissamme oleskeleville mahdollisimman turvalliset olosuhteet.

Koulutustoimintamme jatkuu lähi- ja etäopetuksen erilaisilla yhdistelmillä, joilla pyrimme vastaamaan erilaisissa elämäntilanteissa olevien opiskelijoidemme tarpeisiin. Palaamme lähiopetukseen niiltä osin, kuin se on tarkoituksenmukaista. Olemme myös kuulleet paljon toiveita siitä, että voisimme vihdoin taas tavata kasvotusten. Yhdessäolon iloa olemme varmasti kaikki kaivanneet ja sitä kohti suuntaamme edelleen.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tiedottaa edelleen tapauskohtaisesti siitä, millaisilla järjestelyillä kukin koulutuksemme järjestetään. Pyrimme yhteistyössä opiskelijoiden ja kouluttajiemme kanssa löytämään koulutusten järjestämiseen ratkaisuja, jotka ovat toimivia kaikille. Kiitämme opiskelijoitamme ja yhteistyötahojamme hyvästä yhteistyöstä, kun siirrymme kohti kesää.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi koulutuksiimme! Olemme julkaisseet syksyn 2022 koulutustarjontamme, johon voit tutustua täällä kotisivuillamme. Toivottavasti löydät tarjonnastamme itsellesi sopivan koulutuksen.