Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Laskentatoimen perusopinnot 30 op, lv. 2024-2025, verkko-opinnot, UEF

Kuvaus

Laskentatoimen opintokokonaisuuden suoritettuasi hallitset yritysten ja muiden organisaatioiden talouden kokonaisuuden ja eri näkökulmien väliset yhteydet. Ymmärrät sen, miten erilaiset liiketapahtumat vaikuttavat tilinpäätökseen ja osaat tulkita tilinpäätöksiä. Osaat myös tuottaa laskentatoimen johtamisen avuksi tuottamia mittaristoja ja tulkita niitä suhteessa liiketoimintaan.

Opinnot järjestetään lukuvuoden 2024-2025 aikana. Opetuksen ajankohdat päivitetään mahdollisimman pian.

Aika

01.08.2024 – 31.07.2025

Opintojaksot järjestetään lv. 2024-2025 aikana.
Tarkemmat opintojaksokohtaiset tiedot löydät sivun lopussa olevista linkeistä.

Paikka

Verkko-opinnot

Kohderyhmä

Opintokokonaisuus sopii kaikille yritysten ja muiden organisaatioiden taloudesta kiinnostuneille. Kokonaisuus antaa myös valmiuksia erilaisten organisaatioiden johtamisessa tarvittavien talouden työkalujen hallintaan. Laskentatoimen perusopinnot suoritettuasi voit suorittaa Laskentatoimen ja rahoituksen tai Laskentatoimen ja yritysjuridiikan aineopinnot. Laskentatoimen tehtävänä on kerätä tietoa organisaation liiketapahtumista, rekisteröidä tiedot luotettavasti ja laatia niiden pohjalta erilaisia raportteja, joista tunnetuin on tilinpäätös. Laskentatoimi tuottaa informaatiota sekä erilaisten sidosryhmien käyttöön että organisaation oman toiminnan tehokkuuden ja kannattavuuden varmistajana.

Esitiedot

Ei edeltäviä opintoja

Tavoite

Laskentatoimen perusopintokokonaisuuden suoritettuasi hallitset yritysten ja muiden organisaatioiden talouden kokonaisuuden ja eri näkökulmien väliset yhteydet. Ymmärrät sen, miten erilaiset liiketapahtumat vaikuttavat tilinpäätökseen ja osaat tulkita tilinpäätöksiä. Osaat myös tuottaa laskentatoimen johtamisen avuksi tuottamia mittaristoja ja tulkita niitä suhteessa liiketoimintaan.

Opintopisteet

30 op

Suoritustapa

Opinnot suoritetaan moodle-verkko-oppimisympäristössä itsenäisesti perehtymällä oppimateriaaliin (kirjallinen materiaali, joissakin opintojaksoissa luentotallenteet, harjoitustehtävät) ja palauttamalla oppimistehtäviä ja/tai tekemällä verkkotentti oppimisympäristössä. Opintojaksossa on vaihtoehtoisia suoritusajankohtia, joista voit valita itsellesi sopivan ja suorittaa muutoin opintoja omassa aikataulussa itsenäisesti. Tarkasta yksittäisen opintojakson suoritusajankohdat ja ilmoittautumisaika opintojakson tiedoista.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

Tiina Laurikainen
tiina.laurikainen@phkesa.fi
avoin@phkesa.fi
p. 050 3754 977

Muu informaatio

Pidätämme oikeudet muutoksiin opetusohjelmaa koskien.

Hinta

Opintojen hinta koostuu kahdesta osasta:

– Kesäyliopiston perimä maksu on 90 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä opintokokonaisuutta koskeva maksu on 12 euroa / opintopiste.

Opinnot kuuluvat Päijät-Hämeen kesäyliopiston lukuvuosimaksun piiriin. Kesäyliopiston perimä lukuvuosimaksu on 90 euroa. Maksu on kertaluontoinen ja voit opiskella sillä rajattomasti tiettyjä avoimen yliopiston opintoja Päijät-Hämeen kesäyliopistossa lukuvuoden 2024-2025 aikana. Kesäyliopisto perii lukuvuosimaksun osallistujalta opintojen alussa.

Lukuvuosimaksun lisäksi maksat Itä-Suomen avoimen yliopiston perimän maksun suoraan Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Kesäyliopisto lähettää ohjeistuksen opintojen alussa.

Lisätietoja lukuvuosimaksuista: https://paijathameenkesayliopisto.fi/lukuvuosimaksu-2024-2025/

Ilmoittautumiset

30.04.2025 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:

Voit perua osallistumisen opintokokonaisuudelle maksutta, jos teet sen viimeistään 11.08.2024.

12.08.2024 eteenpäin tehdyissä ilmoittautumisissa voit perua osallistumisen maksutta 7 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesi yli 7 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme opintomaksun 90 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi tai tiina.laurikainen@phkesa.fi

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:

Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset