Luodaan yhdessä oppimisen iloa

TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kesäkurssi (jatkuva ilmoittautuminen)

Kuvaus

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Kurssin ajankohta: 21.5.-31.8.2024 (jatkuva ilmoittautuminen kesän ajan)

Normaalisti etäkurssin opinto-oikeus on voimassa ilmoittautumiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun, mutta KESÄPOIKKEUKSENA KURSSI ON AVOINNA KAIKILLE SYYSKUUN LOPPUUN ASTI.

Paikka

Kurssi on etäoppimisen kurssi, jonka voi tehdä oman aikataulun mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Kouluttajaan on mahdollista olla yhteydessä kurssin aikana.

Kohderyhmä

Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esim.:
• Pitkittyneen stressin kuormittamat
• Hyvät jännittäjät
• Yliherkkyydestä kärsivät
• Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia
• Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat
• Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta
• Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat
• Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto
• Fyysisen työn tekijät
• Kun työ on henkisesti kuormittavaa
• Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat
• Ihmissuhdetyötä tekevät

TRE-harjoittelu ei sovi jos:
• on vakavasti sairas tai sairastaa epilepsiaa tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta
• kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa.

TRE-harjoittelussa on hyvä pitää taukoa myös raskauden aikana ja vammojen ja sairauksien toipumisajan. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tutustua menetelmään ja löytää itsellesi soveltuva tapa tehdä stressinpurkuharjoitusta. Olemme hyvin erilaisia siinä, mistä ja miten stressaannumme ja erilaisia myös siinä, millä tavalla sovellettuna harjoitus toimii itse kullekin parhaiten. TRE-harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin.

Harjoitus sopii laajasti moneen – stressin, kuormituksen ja henkisen jännittyneisyyden purkamiseen sekä kehollisista kireyksistä ja jännityksistä palautumiseen. Kurssilla opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi niin, että palaudut ja etenet TRE-harjoittelussasi turvallisesti ja itsellesi sopivaan, omaan tahtiin.

Sisältö

Kurssin sisältö koostuu TRE-kurssin aineistosta, ohjatuista videoista ja äänitteistä. Pääset harjoittelemaan ajasta ja paikasta riippumatta, mistä päin maailmaa vain, omaa aikatauluasi noudattaen.

• Kurssi on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Kurssi ei sisällä yhdessä muiden kanssa tehtäviä harjoituksia, vaan voit edetä oman aikataulusi mukaan, harjoitukset on kuvattu opetusvideoille.
• Kurssi koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Kurssin opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä).
• Sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä opettajaan. Kurssin ei ole tarkoitus korvata lähikurssia, jossa TRE-ohjaaja on koko kurssin ajan paikan päällä ohjaamassa.
• TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi.
• TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi.
• Kurssille osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle.

Kouluttajat

Satu Pusa, Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Sitovat ilmoittautumiset 31.8.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat kurssilinkin sähköpostiisi kahden arkipäivän sisällä.

Muu informaatio

Katso kurssin lyhyt esittelyvideo

https://bit.ly/tre-etakurssi-syksy-2023

Hinta

65 €, sisältäen TRE-etäoppimisen kurssin kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden sekä tarvittaessa opettajan kurssinaikaisen etätuen harjoittelun lisäohjeistamiseksi.
Huom. Kurssin aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin.

Ilmoittautumiset

Jatkuva haku

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja kurssilinkin lähettämisen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme koulutuksen koko hinnan.