Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Muistiseminaari (verkko)

Kuvaus

Muistisairaudet koskettavat tavalla tai toisella yhä useampaa meistä nyt tai tulevaisuudessa. Uusimman tutkimustiedon mukaan muistisairauteen sairastuu Suomessa vuosittain noin 23 000 ihmistä. On arvioitu, että muistisairautta sairastavien määrä tulee kasvamaan 64 prosentilla vajaan kahden vuosikymmenen aikana. (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 6.3.2024).

Mutta miten muistisairaan maailmaa tulisi ymmärtää ja millä tavoin voimme kohdata sairastuneen? Kuinka rakennamme laadukasta vuorovaikutusta – myös silloin, kun sanoja ei enää ole? Entä miten voimme tukea sairastuneen arkea ja kuntoutusta sekä ylläpitää toimintakykyä? Mitä hoivalta voidaan vaatia ja miten hoivaajan omasta jaksamisesta voidaan huolehtia? Mitä juridisesta näkökulmasta on syytä ottaa huomioon?

Näitä teemoja pohditaan 3.10. järjestettävässä Muistiseminaarissa, jossa kuullaan neljä teemaltaan erilaista puheenvuoroa. Seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä tietoisuuttaan muistisairauksista; sairastuneille itselleen, läheisille sekä ammattihenkilöstölle. Osallistuminen on mahdollista joko paikanpäällä Hämeenlinnassa tai verkon välityksellä. Katso päivän tarkempi ohjelma alta.

Aika

03.10.2024

torstaina 03.10.2024 klo 09:00 – 14:45

Muistiseminaarin ohjelma:

klo 9.00-9.10: päivän avaus

klo 9.10-10.10: I Teemaluento: Sairastuneen kohtaaminen ja arjen tukeminen, puhuja Paula Piirainen, puheenvuoro toteutetaan etäyhteydellä

klo 10.10-10.30: tauko

klo 10.30-11.15: II Teemaluento: Musiikki hoivatyön välineenä, puhuja Milka Lintinen

klo 11.15-12.00: III Teemaluento: Juridinen näkökulma muistisairauksiin, puhuja Tiina Kuopanportti

klo 12.00-13.30: lounastauko

klo 13.30-14.30: IV Teemaluento: Kokemuspuheenvuoro: Eevan ja Petterin 18 vuoden sinnittely Alzheimerin kanssa puhuja Petter Pulkkinen

klo 14.30-14.45: päivän lopetus

Muutokset mahdollisia.

Paikka

Hämeenlinna / verkko
Tarkempi paikka varmistuu myöhemmin.

Päijät-Hämeen kesäyliopistoon ilmoittautuneet ovat seminaarissa mukana verkon välityksellä. Mikäli haluat osallistua seminaariin paikan päällä Hämeenlinnassa, tee ilmoittautuminen Hämeen kesäyliopiston kotisivujen kautta.

Verkkoseminaari toteutetaan yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa.

Kohderyhmä

Muistiseminaari on tarkoitettu kaikille, joiden elämää muistisairaudet jollain tavalla koskettavat: sairastuneille itselleen, lähiomaisille, ammattihenkilöstölle, jotka työskentelevät muistisairaiden parissa sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Muistiseminaarin puhujat:

Milka Lintinen, Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry / Muistiluotsi Kanta-Häme, asiantuntija- ja tukikeskuksen toiminnanjohtaja (sij.), mukana Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hankeessa
Paula Piirainen, Terveystieteiden tohtori ja psykiatrinen sairaanhoitaja sekä kokenut hoitotyön opettaja ja kouluttaja
Petter Pulkkinen, kirjailija, elämänlaatumallin kehittäjä, aktiviinen puhuja ja esiintyjä sekä aktiivinen toimija lukuisissa yhdistyksissä. Eevan ja Petterin elämänlaatumalli www.elamanlaatu.fi. Kirjat ”Täyttä elämää Alzheimerin kanssa (12.11.2022) ja ”Eevan ja Petterin elämänlaatumalli” (10.10.2023).
Tiina Kuopanportti, oikeudellisen ennakoinnin asiantuntija

Lisätietoja

Koulutuksen toteutus ja sisältö:
kesayliopisto@hamk.fi

Laskutus ja ilmoittautuminen:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
p. 044 7290 020
toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaudu 19.9.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 20.9.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi määräaikaan mennessä.

Muu informaatio

Muistiseminaarissa mukana Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry sekä Hämeenlinnan Sisälähetys r.y.

Hinta

35 €

Ilmoittautumiset

19.09.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeistus