Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Luontojoogaohjaaja ja luontovalmentaja 20 op

Kuvaus

Opiskele ammattitaitoiseksi luontojoogan ohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi monimuotokoulutuksena Päijät-Hämeen upeissa luontokohteissa. Luontojoogaohjaaja- ja luontovalmentajakoulutuksen suorittamalla pätevöidyt luontojoogaohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan osaamista. Koulutus on monimuotokoulutus, jossa yhdistyy sekä lähiopetus että itsenäinen opiskelu kouluttajan ohjaamana. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohella.

Aika

27.09.2024 – 08.06.2025

Koulutuspäivät:

pe-su 27.-29.9.
pe-su 15.-17.11.
pe-su 14.2.-16.2.
pe-su 6.-8.6.

pe 16.30-20.00
la ja su 9.30-17.00

Koulutukseen kuuluu lähiopetusjaksot syyskuussa, marraskuussa, helmikuussa ja kesäkuussa, 10 ohjausharjoitusta, kirjallisuustehtäviä sekä lopputyö.

Paikka

Perjantaisin Päijät-Hämeen kesäyliopisto, osoite Niemenkatu 73, Lahti (Lahden tiedepuisto)

Lauantaisin ja sunnuntaisin Päijät-Hämeen alueen luontokohteissa.

Tarkat luontokohteet ilmoitetaan viimeistään koulutuksen alussa. Luontokohteisiin pääsee parhaiten omalla autolla, mutta on mahdollista sopia myös kimppakyydeistä muiden ryhmäläisten kanssa.

Kohderyhmä

Liikunta- ja hyvinvointialojen, opetus- ja terveysalan, sosiaalialan ammattilaiset, terapeuttisilla aloilla työskentelevät ja yksityisyrittäjät. Koulutus sopii myös alan vaihtajille tai ihan vain oman hyvinvoinnin ja luontoyhteyden vahvistamiseen ja omaksi iloksi itselle. Osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan tuntemusta.

Koulutukseen otetaan enintään 10 osallistujaa.

Opintopisteet

20 op

Sisältö

• Joogaharjoitukset sisällä ja ulkona (opit tuomaan luonnon elementtejä myös sisällä tapahtuvaan joogaan)
• Täydellisen rentoutumisen oppiminen
• Luontoyhteys ja luontoterapia
• Suomen luonnon terveyttä tuovat elementit
• Meditaatio
• Kalevalaisuus ja perinteet
• Aistit ja niiden havaitseminen hoitavassa tarkoituksessa
• Suomen luonnon elementit
• Vesivaellus, talviuinti ja niiden ohjaaminen
• Suomen luonnosta saatavien hoitavien ja parantavien tuotteiden valmistus (esim. pihkavoide ja metsäöljy)
• Hyvän olon tapahtumien ja retriittien järjestämisen oppiminen
• Kuivakuppaus ja muut terveyttä tukevat hoidot
• Luontokohteisiin tutustuminen
• Erilaisten ryhmien ohjaus

Kouluttajat

Katja Kettunen.

Katja on luontojoogaohjaaja ja luontovalmentaja sekä Luontojoogakoulu Aromian sertifioitu luontojooga kouluttaja, FasciaMethod-ohjaaja, äänimaljarentoutusohjaaja ja soundfulyin joogaohjaaja. Opettamiseen laajan osaamisen ovat tuoneet liikuntatieteiden maisterin ja kasvatustieteiden maisterin, luokanopettajan opinnot sekä alalla vuosien työskentely. Katja valmistuu pian RYT200 joogaopettajaksi. Hän saa joogasta ja luonnosta voimaa jokaiseen päiväänsä. On luontoa rakastava, iloinen, innostava ja välittävä persoona.

Koulutuksessa on lisäksi vierailevia kouluttajia.

Suoritustapa

Koulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että itsenäisestä opiskelusta. Itsenäinen opiskelu tapahtuu lähiopetuspäivien välissä. Niihin kuuluu kirjallisia tehtäviä kirjallisuuden pohjalta, 10 ohjausharjoitusta sekä lopputyön laatiminen kouluttajan tukemana.

Lähiopetus järjestetään Päijät-Hämeen kesäyliopistolla sekä Siikaniemen kurssikeskuksen ja Lahden keskustan ympäristöissä upeissa luontokohteissa. Opetuksessa on käytössä luontoympäristöjä sekä sisätiloja.

Lisätietoja

Sisältöä koskevat asiat:
Katja Kettunen, kouluttaja
katja.kettunen@naavago.fi
p. 040 7796816

Koulutuksen järjestelyjä ja ilmoittautumista koskevat asiat:
Tiina Laurikainen, suunnittelija
tiina.laurikainen@phkesa.fi
p. 0503754977

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 10.9.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 11.9.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan. Koulutuksen toteutuminen varmistuu ilmoittautumisen päätyttyä.

Muu informaatio

Osallistuja vastaa itse omista ruokailu- ja matkustuskustannuksista luontokohteisiin mentäessä, sekä myös mahdollisista majoituskustannuksista ja vaatetuksesta / varustuksista, joita mahdollisesti tarvitsee luontokohteissa.

Koulutuksen suoritettua on mahdollisuus hakea Luontojoogakoulu Aromian sertifikaattia. Luontojoogakoulu Aromialla on Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymä tavaramerkki ja koulutuksen suorittaneilla on oikeus anoa lisenssiä koulutuksen kehittäjältä Anne Kyyhkyseltä: anne.kyyhkynen@gmail.com, 040-7428716.

Hinta

1595 €

Laskutetaan oletusarvoisesti 4 erässä. Mikäli toivot laskutusta useammassa erässä, kirjoita haluamiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään (Huomioi, että koulutus tulee olla maksettu noin kuukausi ennen koulutuksen päättymistä).

Hinta sisältää:
– monipuolisen opetuksen ja opetukseen liittyvän sähköisen materiaalin
– kirjallisten tuotosten tarkistamisen ja palautteet niistä
– lopputyön ohjauksen ja arvioinnin
– todistuksen pätevyydestä koulutuksen päätyttyä
– opettajat ovat opiskelijoiden tukena koulutukseen liittyvissä aiheissa koko opiskelun ajan

Ilmoittautumiset

10.09.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeistus