Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Kestävä urbaani viherryttäminen kevät 2025 (LAB-opiskelijat)

Kuvaus

Kurssilla tutustutaan urbaanin viherryttämisen suunnitteluun sekä sen merkitykseen kestävän kehityksen edistämisessä. Kurssin aikana opitaan, miten kasvillisuus ja ekologisuus ovat tehokas systeeminen työkalu kestävien kaupunkirakenteiden luomisessa. Kurssi koostuu eri aihealueiden moduuleista, joista yhdessä muodostuu systeeminen kokonaiskuva urbaanin viherryttämisen kentästä. Kurssi ei ole käytännön opastus kasvikattojen – ja rakenteiden tekemiseen, vaan laajempaa ymmärrystä ja tietopohjaa antava kokonaisuus.

Kurssin toteuttaa Päijät-Hämeen kesäyliopisto yhdessä Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Sisältöä ovat tuottaneet Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun opettajat ja tutkijat sekä mm. Lahden ja Heinolan kaupunkien asiantuntijat.

Aika

15.01. – 13.06.2025

Tutustu teemamoduulien aikatauluihin ja tarkempiin tietoihin sivun alareunassa olevien moduulikohtaisten linkkien kautta.

Paikka

Verkko-opinnot.

Tavoite

Kurssin myötä osaat nähdä urbaanin viherryttämisen mahdollisuudet ja haasteet kaupunkien kehityksessä. Osaat kehittää asiantuntijana ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kaupunkisuunnittelua sekä tekevät kaupungeista vihreämpiä ja elinvoimaisempia paikkoja asua ja työskennellä. Saat kokonaiskuvan siitä, mistä eri osa-alueista muodostuu urbaani vihreä kaupunki.

Opintopisteet

12 op

Sisältö

Koulutuskokonaisuus sisältää viisi itsenäisesti opiskeltavaa teemamoduulia. Moduulit aukeavat vähitellen kevään 2025 aikana.

Opiskelijoilla on myös oikeus osallistua 26.05. – 13.06.2025 järjestettävälle Urbaanin viherryttämisen projektikurssille (2 op), jossa tehdään käytännön harjoitus opittujen tietojen pohjalta. Projektikurssi järjestetään Lahden Tiedepuistossa (Niemenkatu 73).

Koulutuksen teemamoduulit:

• Kasvikatot 15.01.-12.03.2025
• Kaupunkiekologia 15.01.-12.03.2025
• Tekninen viitekehys 05.02.-02.04.2025
• Kestävä yhdyskuntasuunnittelu 05.02.-02.04.2025
• Urbaani estetiikka 26.02.-23.04.2025

Teemamoduulit ovat auki aina 8 viikkoa moduulin aukeamisen jälkeen, ja ne ovat täysin itsenäisesti opiskeltavia, sisältäen materiaalit ja tehtävät. Kurssin tehtävien tekemiseen on aikaa 6 viikkoa ja sen jälkeen 2 viikkoa aikaa tehdä vaadittavat vertaisarvioinnit.

Mikäli ette halua suorittaa koko koulutuskokonaisuutta, on yksittäisille moduuleille osallistuminen myös mahdollista. Linkit yksittäisten teemamoduulien ilmoittautumiseen löytyvät sivun alaosasta.

Suoritustapa

Opintokokonaisuuden kurssit ovat itsenäisesti opiskeltavia verkkokursseja, jotka pohjautuvat kirjalliseen materiaaliin, videoihin, tehtävien tekemiseen pohjamateriaalien avulla sekä vertaisarviointeihin.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Lisätietoja

Päijät-Hämeen kesäyliopisto / toimisto@phkesa.fi

Hinta

Maksuton

Ilmoittautumiset

08.01.2025 mennessä

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset