Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Kehotietoisuus ja tunnetaidot – välineitä hyvinvointiin ja kohtaamiseen

Kuvaus

Koulutus lisää ymmärrystä kehotietoisuudesta, kehon, tunteiden ja mielen yhteydestä sekä harjaannuttaa käytännöllisiä ja omaan arkeen sovellettavia taitoja. Koulutus kehittää taitoa kuunnella oman kehon viestejä, lisää stressin säätelytaitoa ja kykyä pitää omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta. Lisäksi tutkimme tunteiden ja tarpeiden tunnistamista, turvallista itseilmaisua ja kohtaavaa vuorovaikutusta. Koulutus sopii myös työhyvinvoinnin tueksi, myötätuntouupumisen ehkäisyyn, tunnetartuntojen käsittelyyn sekä työelämän tunnetaitojen vahvistamiseen.

Aika

20.09. – 01.11.2024

Perjantaisin
20.9.2024
11.10.2024
1.11.2024

klo 9.00-16.00 (24 oppituntia)

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Hannunsali, Rautatienkatu 3, Lahti

Kohderyhmä

Harjoitukset sopivat niin vasta-alkajille kuin kehotietoisuutta pitempään eri tavoin harjoittaneille. Koulutus sopii myös mm. terapia-, opetus- ym. ihmissuhdealoilla toimiville työhyvinvoinnin tueksi ja oman kehotietoisuuden vahvistamiseksi.

Mikäli kehollisten harjoitusten sopivuus itselle mietityttää, voit halutessasi olla yhteydessä kouluttajaan ennen ilmoittautumista: riitta(at)viisaskeho.fi.

Sisältö

Koulutus tarjoaa ymmärrystä ja tietoa kehotietoisuudesta sekä käytännön harjoituksia. Harjoituksiin jokainen osallistuu itseään ja omia rajojaan kuunnellen ja kunnioittaen, itsemyötätuntoa kehittäen.

1. Kehotietoisuus, turvallisuuden tunne ja oma hyvinvointi
• Ymmärrystä kehotietoisuudesta sekä yksinkertaisia harjoituksia, jotka tukevat turvallista ilmapiiriä ja kykyä kuunnella oman kehon viestejä, kehittävät itsemyötätuntoa ja itsestä huolenpitoa.

2. Stressireaktiot: tunnistaminen ja hellittäminen
• stressireaktioiden tunnistaminen kehollisina reaktiona ja yksinkertaisia harjoituksia, jotka ohjaavat vahvistamaan turvallista olotilaa ja hellittämään.

3. Tunteet ja keho
• Tutkitaan, missä eri tunteet aktivoituvat ja miten ne tuntuvat kehossa
• Tutkitaan, mitä keho ja tunteet kertovat omista tarpeista
• Ymmärrystä tunteiden sietoikkunasta, yli- ja alivirittyneisyydestä ja traumojen vaikutuksesta
• Omien tunteiden turvallinen kohtaaminen, säätely sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen merkitys

4. Tunteet ja sosiaalinen vuorovaikutus
• Välineitä tunteiden ilmaisuun
• Taitoa kuunnella – miten tukea aitoa kohtaamista?
• Kehonkielen ymmärrystä
• Taitoa erotella omat tunteet toisten tunteista, tunnetartunnoista hellittäminen

5. Itseilmaisu, leikki ja liike
• Miten tunteet ja liikeimpulssit liittyvät yhteen? Kinesteettinen ilmaisu, spontaani liike ja sen esteet

Kouluttajat

PBSP-terapeutti, Rosen-terapeutti, Essential Motion -ohjaaja, Pilates-ohjaaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Riitta Saarikko on perehtynyt kehotietoisiin menetelmiin 1990-luvulta alkaen. Hän on järjestänyt kehotietoisuuteen liittyviä ammatillisia täydennyskoulutuksia sekä suomalaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2004 alkaen. Hän on myös Kotona kehossa -valmennuksen toinen kehittäjä ja kouluttaa Kotona kehossa -valmentajia.

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013
tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 5.9.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 6.9.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Lisätietoja: www.viisaskeho.fi

Hinta

570 €

Ilmoittautumiset

05.09.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeistus