Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Elämykselliset Muistot liikkeeksi -liikuntaharjoitukset

Aika

17.09. – 08.10.2024

Ilmoittautuminen sisältää kaksi harjoitusta.
Tiistaiaamuina 17.9. ja 8.10.2024, klo 10.00-11.00

Harjoitusten kesto 45 minuuttia

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Harjoitukset järjestetään yhteistyössä Hiihtomuseon kanssa. 

Liikuntaharjoituksessa käytetyt muistot on kerätty Hiihtomuseon Muistot liikkeeksi senioriyleisötyössä -hankkeen kautta syystalvella 2023. Hanke yhdistää liikkumisen ja kulttuuriperinnön, ja mahdollistaa samalla osallistavan toiminnan.

Kohderyhmä

Harjoitukset ovat suunniteltu yli 65-vuotiaille, osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

Mukava ja joustava asu soveltuu parhaiten tuolilla istuen ja osin seisten tehtäviin harjoituksiin. Harjoituksen kesto n. 45 minuuttia.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sisältö

Liikkeellä muistia aktivoimaan -liikuntaharjoitus
17.9.2024 klo 10.00-11.00

Tarja Kindstedt on fysioterapeutti sekä geriatrisen- ja muistikuntoutuksen asiantuntija. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta ikääntyneiden parissa ja kokenut sen alusta lähtien omaksi alakseen. Kindstedt on työskennellyt moniammatillisissa tiimeissä ja monissa projekteissa, ja sitä kautta saanut laajaa näkemystä omaan tekemiseensä. Tärkeintä hänelle ovat olleet olleet ihmisten kohtaamiset ja liikkumisen ilon mahdollistaminen erilaisissa ryhmissä ja yksilöllisessä terapiassa.

Tarjan harjoituksessa muistellaan yhdessä Salpausselän kisoja ja tehdään niistä ”liikuttava tarina”. Istuen ja seisten tehtävät harjoitukset voi jokainen suorittaa oman kuntonsa mukaan.

Tanssien talveen -liikuntaharjoitus
8.10.2024 klo 10.00-11.00

Tanssitaiteilija Leena Keizer on kulttuurin moniammattilainen, joka tuottaa esityksiä eri-ikäisille yleisöille teattereihin, luontoon ja kiertueille. Sivutyönään Keizer opettaa aikuisoppilaille eri tanssilajeja baletista nykytanssiin ja improvisaatioon. Toiselta koulutukseltaan Keizer on toimittaja ja kirjoittamisella on tärkeä rooli hänen taiteellisessa työskentelyssään.

Leena on suunnitellut hiihtoretki- ja lumileikkimuistojen pohjalta moniaistisen, tarinallisen kokonaisuuden, jossa muistot muuttuvat liikkeeksi ja tunnelmiksi – koskettavaksi yhteiseksi kokemukseksi. Tuokio tempaa osallistujat mukaan mielikuvituksen maailmaan, jossa otetaan liikkuen aikaa ilolle, ihmettelylle ja yhdessäololle.

Lisätietoja

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
toimisto@phkesa.fi
044 7290 020

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautuminen päättyy 3.9.2024

Lähetämme ilmoittautuneille kutsun saapumisohjeineen ilmoittautumisajan päätyttyä viimeistään 5.9.2024

Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Lisätietoa Muistot liikkeeksi senioriyleisötyössä -hankkeesta löydät täältä.

Hinta

Maksuton

Ilmoittautumiset

03.09.2024 mennessä

Peruutusehdot

Toivomme, että peruutatte ilmoittautumisenne, mikäli ette voi osallistua harjoituksiin, jotta vapautatte paikkanne jonossa olevalle. Harjoituksiin otetaan vain 20 ensimmäistä mukaan.