Koronatilanteen vaikutukset koulutuksiin

Oppimisen iloa turvallisesti myös vuonna 2021

(Päivitetty 13.1.2021)

 

Vuosi 2021 käynnistyy epävarmassa tilanteessa. Toivomme, että kevään aikana pääsemme hallitusti palaamaan lähiopetukseen koronatilanteen sallimissa rajoissa. Seuraamme edelleen alueellisia ja valtakunnallisia ohjeita ja teemme muutoksia koulutuksiimme tarpeen mukaan nopeallakin aikataululla. Henkilökuntamme jatkaa pääosin etätyössä ja tavoitatte meidän päivittäin sähköpostitse ja puhelimitse.

Opetushallitus on koonnut päivitetyt koronaohjeet vapaan sivistystyön oppilaitosten opetusjärjestelyihin 1.1.2021 alkaen. Ohjeet löydät tästä. Päijät-Hämeen kesäyliopiston opetus järjestetään näiden ohjeiden mukaisesti.

Tammikuun ajan lähiopetuksena järjestetään vain sellainen opetus, jonka siirtäminen myöhempään ajankohtaan tai verkko-opetukseksi ei ole mahdollista. Tällöin opetuksessa on vahva maskisuositus ja opetus järjestetään turvavälit huomioiden.

Kevään 2021 koulutukset, joiden ensisijainen toteutustapa on lähiopetus, pyritään järjestämään lähiopetuksena. Varaudumme kuitenkin siihen, että kaikki opiskelijat eivät voi lähiopetukseen osallistua, jolloin lähiopetukseen pyritään järjestämään etäosallistumismahdollisuus. Mikäli alueelliset koronarajoitukset estävät lähiopetuksen järjestämisen kokonaan, koulutukset siirretään verkkoon tai toiseen ajankohtaan. Ilmoitamme muutoksista aina koulutuksiin ilmoittautuneille.

Kesäyliopiston opetustarjonta on moninaista ja hyödynnämme opetuksessamme useiden eri asiantuntijoiden osaamista. Näin ollen koulutusten järjestämistä koskevia päätöksiä tehdään tapauskohtaisesti. Toivommekin kärsivällisyyttä tässä epävarmassa tilanteessa. Pyrimme kaikessa toiminnassamme huomioimaan sekä turvallisuusnäkökulmat että opiskelijoiden ja kouluttajiemme toiveet.

Yhteistyöllä voimme mahdollistaa oppimisen ilon turvallisesti myös vuonna 2021!

 

Tervetuloa Päijät-Hämeen kesäyliopiston koulutuksiin!

Lisätietoja antaa rehtori Riikka Harju: riikka.harju@phkesa.fi, p. 050 541 8084