Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä 15 op, lv. 2024-2025, verkko-opinnot, JY

Kuvaus

Haluatko oppia ymmärtämään ja havainnoimaan organisaatioiden vastuullisuutta eri näkökulmista – tutkittuun tietoon nojaten?  Haluatko kasvattaa ja syventää asiantuntijuuttasi kestävän kehityksen kysymyksissä? Monitieteiset Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opinnot antavat eväitä vastuullisuuden ymmärtämiseen sekä organisaatioiden toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Ne ovat avoimet kaikille.

Aika

25.09.2024 – 31.07.2025

Opintokokonaisuus alkaa verkossa järjestettävällä infotilaisuudella keskiviikkona 25.9.2024 klo 17.00-18.00. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi noin viikkoa ennen opintokokonaisuuden alkamista.

Opintokokonaisuus koostuu kuudesta opintojaksosta. Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset aikataulut sivun lopussa olevista opintojaksokohtaisista linkeistä.

Paikka

Verkko-opinnot

Tavoite

Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opinnot tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittää, uudistaa ja täydentää vastuullisuusosaamista joustavasti oman työuran eri vaiheissa ja väleissä.

Opintopisteet

15 op

Sisältö

Vastuullisuusosaaminen ja ymmärrys kestävyysmurroksesta ovat tulevaisuuden työelämän perustaitoja. Kyky arvioida, soveltaa ja kehittää vastuullisuuden eri osa-alueita on tärkeää kaikille organisaatioille ja edellyttää monitieteistä näkökulmaa. Näistä opinnoista saat laajan ymmärryksen vastuullisesta liiketoiminnasta ja siitä, miksi sitä on tärkeää johtaa.

Vastuullisuuden teema on laaja ja sen eri osa-alueet kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa. Jotta voimme vastata YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteisiin, yhteistyöstä yli tieteenalojen tulee entistä tärkeämpää. Opiskelemalla vastuullisuutta monipuolisesti, ymmärrät erilaisia näkökulmia, ja osaat tulkita ja soveltaa tietoa erilaisiin tarpeisiin.

Suoritustapa

Opinnoissa on keskeistä oppilaitoksen oman tuutorin antama verkko-ohjaus ja Moodle-alueella olevat materiaalit. Useilla opintokokonaisuuden opintojaksoilla on lisäksi asiantuntijaluentoja, jotka ovat katsottavissa verkkotallenteina. Kahdella opintojaksolla on lisäksi reaaliaikaisia verkkoluentoja. Opiskelijat saavat käyttää Jyväskylän yliopiston kirjaston sähköisiä aineistoja.

Opintokokonaisuus koostuu kuudesta opintojaksosta:

– Johdanto vastuulliseen työelämään 2 op
– Vastuullinen taloustiede 2 op
– Vastuullinen sijoittaminen 3 op
– Johdatus planetaariseen hyvinvointiin 1 op 
– Vastuullisuusosaamisen soveltaminen työelämässä 2 op
– Hyvinvointi ja hyvä elämä 5 op

Tarkemmat tiedot opintojaksoista löydät sivun lopusta.

Emoyliopisto

Jyväskylän yliopisto

Lisätietoja

Yhteydenotot:
Tiina Laurikainen, suunnittelija
avoin@phkesa.fi
tiina.laurikainen@phkesa.fi
p. 050 375 4977

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautuminen viimeistään 11.9.2024 tältä sivulta löytyvällä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 12.9.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Opintojen toteutuminen varmistuu ilmoittautumisen päätyttyä.

Muu informaatio

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö:
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, monitieteinen opintokokonaisuus.

Opinnot järjestetään yhteistyössä Tampereen kesäyliopiston kanssa.

Pidätämme oikeudet opetusohjelmaa koskeviin muutoksiin.

Hinta

Opintokokonaisuuden hinta on 390 €. Laskutetaan yhdessä erässä opintojen alussa. Mikäli toivon laskun useampaan erään voit kirjoittaa toiveen erien määrästä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kenttään.

Maksu sisältää Jyväskylän yliopiston perimän yliopistomaksun.

Ilmoittautumiset

11.09.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei osallistu paikalle, peritään koko koulutusmaksu.
Koulutuksen toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Kutsukirje koulutukseen lähetetään sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset