Facebook

Kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon tähtäävät opinnot 112 op (VY)

Kiitos ilmoittautumisesta Päijät-Hämeen kesäyliopistoon!

Ennen opiskelun aloittamista huolehdi, että teet seuravat asiat:

 1. Ilmoittaudut opiskelijaksi Vaasan avoimeen yliopistoon ILPA -palvelun kautta. Ilmoittautumislinkit on lähetetty sähköpostitse ja ne löytyvät myös tältä sivulta kurssin nimen alta.
 2. Aktivoit HAKA -käyttäjätunnuksen käyttöösi. HAKA -tunnuksia tarvitset, jotta pääset kirjautumaan WebOodiin ja Moodleen. HAKA -tunnukset voit aktivoida vasta ILPA -ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen kursseille ILPAssa

 • Klikkaamalla alta opintojakson nimeä pääset opetusohjelmaan, jossa mm. kurssin sisältö-, aikataulu- ja hintatiedot.
 • Opintojakson perässä on ILPA-linkki ilmoittautumista varten, käythän siis ilmoittautumassa!
 • Huom! Mikäli ILPA -järjestelmä pyytää maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä, sitä ei pidä tehdä tässä vaiheessa. Jatka suoraan ilmoittautumista eteenpäin.

Johdatus yliopisto-opiskeluun ja henkilökohtainen opintosuunnitelma, 2 op
ILPA: https://uva.ilpa.oodi.fi/ilpa/?search=course&uid=551774b6cb648587d612

Tiedonhankintataidot I, 1 op
ILPA: https://uva.ilpa.oodi.fi/ilpa/?search=course&uid=7962367df4f5ceee5a33

Talousoikeuden perusopinnot 25 op
ILPA: https://uva.ilpa.oodi.fi/ilpa/?search=course&uid=2ea530c1c5d741a63115

I vieras kieli (englanti): suulliset taidot kauppatieteellisen koulutusalan opiskelijoille, 2 op
ILPA: https://uva.ilpa.oodi.fi/ilpa/?search=course&uid=f0daa7913e1356c3fff2

Voit ilmoittautua samantien kaikille lukuvuoden opintojaksoille, joihin tiedät jo tässä vaiheessa osallistuvasi. Tee ilmoittautuminen ILPAssa kuitenkin viimeistään muutama päivä ennen kurssin alkua.

HAKA -tunnuksen aktivointi

Kaikki Vaasan avoimen yliopiston opiskelijat tarvitsevat HAKA-käyttäjätunnukset Vaasan yliopiston tietojärjestelmiin. Tunnukset ovat voimassa opinto-oikeuden keston ajan. Tunnuksilla kirjaudut mm. verkko-oppimisympäristö Moodleen ja WebOodiin.
Aktivoi HAKA-tunnus sen jälkeen kun olet ilmoittautunut ILPAssa tätä kautta: https://logout.uwasa.fi/vetuma/cgi-bin/vetumaauth_avoin.cgi

OPISKELUOHJEITA

Verkkokurssit Moodlessa

Verkkokurssit suoritetaan oppimisympäristö Moodlessa. Moodleen pääset kirjautumaan HAKA -tunnuksilla. Lisäksi tarvitset kurssiavaimen, jonka kesäyliopisto lähettää sähköpostitse. Kurssiavain lähetetään vasta juuri ennen kurssin alkua.

Lähiopetus Fellmanniassa

Lähiopetus järjestetään FellmanniCampuksella, osoite Kirkkokatu 27, 15140 Lahti. Luokkatilan numeron näet ala-aulan opastetaululta. Jos opetus järjestetään toisaalla, kesäyliopisto informoi asiasta ennen opetusta sähköpostitse / tekstiviestillä.

Lisätietoa FellmanniCampuksen palveluista: ruokailu, pysäköinti

Opetusohjelmat löydät kesäyliopiston nettisivuilta:

www.paijathameenkesayliopisto.fi -> koulutustarjonta -> avoin yliopisto-opetus
tai suoraan täältä: https://asp.asio.fi/kurssiilmo/phkesa/index.php?asio=Zmt1cnNzaW50aWVkb3Q7YzYwNjtnMjty

Tentti-ilmoittautuminen

Opintoihin kuuluviin tentteihin ilmoittaudutaan suoraan Päijät-Hämeen kesäyliopistoon viimeistään 14 vrk ennen tenttipäivää tenttikalenterin kautta. Tenttipäivät löytyvät opetusohjelmasta. Jos olet unohtanut ilmoittautua tenttiin määräaikaan mennessä, ota yhteyttä kesäyliopistoon.

WebOodi -suoritusrekisteri

WebOodista (https://weboodi.uwasa.fi/oodi/) löydät voimassa olevat opinto-oikeutesi sekä kurssien suoritustiedot.

Huom! Kurssi-ilmoittautumisesi tulee näkyviin WebOodin Omat opinnot > Ilmoittautumiset-sivulle vasta välittömästi ennen kurssin alkua.

Suoritukset kirjataan WebOodiin pääsääntöisesti noin 4 vk sisällä tentistä/tehtävän palautuksesta/verkkokurssin päättymisestä.

Kurssimaksun maksaminen

Kesäyliopisto lähettää laskun koulutuksesta ennen koulutuksen alkua. Lasku lähetetään osallistujille kotiosoitteeseen ellei ilmoittautumisen yhteydessä ole annettu erillistä laskutusosoitetta. Laskun eräpäivä on noin 3 päivää ennen opintojen alkua. Jos kurssimaksu ylittää 400 euroa, laskutetaan maksu 2. erässä.

Luentomateriaali ja kirjallisuus

Luentomateriaali löytyy joko Moodlesta tai vaihtoehtoisesti se on ladattavissa koneelle ja tulostettavissa kesäyliopiston nettisivujen kautta. Jälkimmäisessä tapauksessa kesäyliopisto ilmoittaa erikseen ohjeet materiaalin saamiseksi.

Opiskelijan on itse hankittava opintoihin kuuluva kirjallisuus, joka on mainittu opetusohjelmassa ja jota ei Moodlesta löydy. Kirjallisuuden hankkimisessa kannattaa hyödyntää kotikunnan kirjastopalveluita sekä www.kirjastot.fi -sivustoa.

Opintosuoritusotteen tilaaminen

Päijät-Hämeen kesäyliopisto ei ylläpidä virallista opintosuoritusrekisteriä. Opintosuoritusote tulee tilata suoraan Vaasan avoimesta yliopistosta.

Opintojen hyväksiluvut ja korvaavuudet

Kesäyliopisto ei käsittele opintojen aiempien opintojen perusteella myönnettäviä hyväksilukuja tai korvaavuuksia, vaan opiskelijan tulee selvittää asia itse joko yliopistosta tai avoimesta yliopistosta.

Yhteystietojen päivittäminen

Huolehdi aina, että yhteystietosi ja nimitietosi ovat ajan tasalla sekä Päijät-Hämeen kesäyliopistossa että Vaasan avoimessa yliopistossa.

Yhteystiedot:

Päijät-Hämeen kesäyliopisto:

 • Tiina Laurikainen, suunnittelija
  tiina.laurikainen@paijathameenkesayliopisto.fi
  050 375 4977

 • Anne Broman, laskutus
  anne.broman@paijathameenkesayliopisto.fi
  p. 044 7290020

Vaasan avoin yliopisto:

 • Helena Kuivalainen, ILPA -ilmoittautumiset, opinto-oikeudet
  helena.kuivalainen@uef.fi

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan ja menestystä opiskeluun!