Facebook

Työoikeus 7 op (TY)

 • Nämä ohjeet on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet Päijät-Hämeen kesäyliopistoon ja saaneet sähköpostitse vahvistuksen koulutuksen toteutumisesta. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan sähköpostitse n. 2 vk ennen koulutuksen alkua.
 • Mikäli et ole vielä ilmoittautunut opiskelijaksi kesäyliopistoon lue ohjeistus.

Ennen opiskelun aloittamista huolehdithan, että teet seuravat asiat:

 1. Luot itsellesi Turun yliopiston käyttäjätunnuksen.
 2. Ilmoittaudut opiskelijaksi Turun avoimeen yliopistoon Nettiopsu -palvelussa ja maksat sen jälkeen Turun avoimen yliopiston perimän opintomaksun.

Turun yliopiston käyttäjätunnuksen luominen ja ilmoittautuminen opintoihin Nettiopsussa

Luo ensin itsellesi Turun yliopiston käyttäjätunnus. Käyttäjätunnuksella pääset ilmoittautumaan opintoihin Nettiopsussa ja kirjautumaan Moodleen. Käyttäjätunnuksen voit luoda Nettiopsun kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

LUO KÄYTTÄJÄTUNNUS JA ILMOITTAUDU OPINTOIHIN TÄÄLLÄ (kts. ohjeet alempaa)

Ilmoittautumisen jälkeen sinun tulee maksaa myös Turun avoimen yliopiston perimä opintomaksu.

Koulutuksen hinta koostuu kahdesta osasta: Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimästä osuudesta ja Turun avoimen yliopiston perimästä osuudesta. Koulutuksen hintatiedot näet opetusohjelmasta.

Turun avoimen yliopiston maksuehdot: lue lisää.

Ilmoittautumisessa Avoimen yliopiston Nettiopsussa on kolme vaihetta:

1.  Rekisteröityminen Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttäjäksi

 • Luo tunnus. Avaa Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelu ja aloita palvelun käyttöönotto luomalla Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana omilla verkkopankkitunnuksillasi. Katso lisätietoja käyttäjätunnuksesta. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, lue ohjeet. Jos sinulla on jo Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana, voit kirjautua suoraan palveluun.
 • Kirjaudu käyttäjätunnuksellasi palveluun.
 • Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi täyttämällä henkilö- ja taustatietosi. Rekisteröityminen ei sido ilmoittautumaan opintoihin. Tämän jälkeen voit kirjautua ulos palvelusta tai jatkaa ilmoittautumis-vaiheeseen.

Jos opintomaksun maksaja on työnantaja, ota yhteys opintosihteeriin ennen ilmoittautumista opintoihin.

2. Ilmoittautuminen opintoihin

 • Valitse Avoimen yliopiston Nettiopsussa opintokokonaisuus tai opintojakso, jolle haluat ilmoittautua. Hyväksy ilmoittautumis- ja maksuehdot ja valitse Ilmoittaudu. Ilmoittaudu-painike tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautumisaika alkaa.
 • Saat näytölle vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta.

3. Opintomaksun maksaminen

 • Saat maksuohjeen sähköpostiisi noin tunnin kuluttua ilmoittautumisestasi.
 • Jos olet ilmoittautumassa opintoihin, jotka ovat yhteistyöoppilaitoksen järjestemiä, saat sähköpostitse tiedon hyväksymisestä ja maksuohjeen sen jälkeen, kun opintosihteeri on käsitellyt ilmoittautumisesi (viivästetty valinta). Opintomaksu tulee maksaa kolmen vuorokauden kuluessa tiedon saamisesta.
 • Maksulinkki löytyy viestin lisäksi Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun ylävalikosta, valitse Opintotarjonta > Omat ilmoittautumiset ja opinto-oikeudet.
 • Jos olet ilmoittautunut useampiin opintoihin, jokainen opintomaksu maksetaan omalla maksulinkillään.

HUOM! Jos opintomaksua ei makseta määräajan sisällä, ilmoittautuminen peruuntuu. Voit ottaa yhteyttä opintosihteeriin ja selvittää mahdollisuutta ilmoittautua uudelleen.

Nettiopsussa voit:

-tutustua avoimen yliopiston opintotarjontaan
-ilmoittautua opintoihin ja maksaa opintomaksun verkkopankkitunnuksilla
-nähdä ilmoittautumistietosi ja opinto-oikeutesi
-ilmoittautua tentteihin
-nähdä opintosuoritustietosi
-tarkistaa ja päivittää yhteystietosi

Kesäyliopiston kurssimaksun maksaminen

Lasku Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimästä osuudesta lähetetään osallistujille kotiosoitteeseen koulutuksen toteutumisen varmistuttua. Jos osallistuja on ilmoittautumisen yhteydessä antanut toisen laskutusosoitteen, lasku lähetetään ao. osoitteeseen.

Ilmoittautuminen kesäyliopistoon on sitova. Peruutusmaksu on 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

EDELTÄVIEN OPINTOJEN VAATIMUS

Edeltävinä opintoina tulee olla suoritettuna Johdatus oikeustieteeseen 2-5 op.

Mikäli olet suorittanut  ko. opintojakson Turun avoimeen yliopistoon, suoritustietosi näkyy Turun avoimen yliopiston opintorekisterissä ja sinulle kirjataan opiskeluoikeus automaattisesti.

Mikäli et ole suorittanut ko. opintojaksoa Turun avoimessa yliopistossa, vaan jossakin toisessa avoimessa yliopistossa, niin lähetä todistus/opintosuoritusote ko. opintojaksosta minulle sähköpostitse mahdollisimman pian.

Ilman hyväksyttyä suoritusta Johdatus oikeustieteeseen kurssista tai myönnettyä korvaavuutta sinulle ei voida kirjata virallista opiskeluoikeutta. Luennoille saa osallistua, mutta kurssia ei voi virallisesti suorittaa, eikä osallistua Moodlen verkko-opetukseen.

OPISKELUOHJEITA

Opetuksen aikataulut ja suoritustavat näet opetusohjelmasta: Työoikeus 7 op

Opinto-oikeus
Opinto-oikeus on voimassa 31.3.2018 saakka sisältäen kolme tenttikertaa.

Lähiopetus: AC-luennot
AC-luennot kuunnellan yhdessä opintoryhmän kanssa FellmanniCampuksella, osoite Kirkkokatu 27, 15140 Lahti. Luokkatilan numeron näet ala-aulan opastetaululta. Jos opetus järjestetään toisaalla, kesäyliopisto informoi asiasta ennen opetusta sähköpostitse / tekstiviestillä.

Lisätietoa FellmanniCampuksen palveluista. (mm. pysäköinti ja ruokailu)

Moodle-verkkoympäristö opiskelualueena

Luentojen ohella opinnoissa käytetään Moodle-verkkoympäristöä, josta löytyy luentomateriaalit, tehtäviä sekä tenttiohjeistus. Oppimateriaali löytyy joko verkosta tai Moodlesta. Moodlen käyttö ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista, pelkkä www-selain riittää ja se toimii hyvin kaikilla yleisimmillä selaimilla.

Turun yliopiston avoimen yliopiston Moodle-alueelle kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteessa https://moodle.utu.fi/ seuraavin vaihein

1.    Valitse kirjautumisvaihtoehdoksi kirjaudu Turun yliopiston tunnuksella.

2.   Kirjoita henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi

3.   Kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan takaisin Moodlen etusivulle. Kun olet kirjautuneena, näet oman nimesi sivun oikeassa ylälaidassa.

4.   Oikean kurssialueen löydät valitsemalla kurssikategoriasta: Avoin yliopisto -> Oikeustiede -> Työoikeus2017

Kun klikkaat kurssin nimeä, kysytään ensimmäisellä kirjautumiskerralla kurssiavainta, jonka olet saanut tiedoksi kesäyliopistosta sähköpostitse. 
Jatkossa löydät alueen omat kurssini -otsikon alta Moodlen etusivun vasemmasta laidasta.

Opas Moodlen käyttöä varten

Tentit
Tentit järjestetään perinteisenä paperitenttinä FellmanniCampuksella, osoite Kirkkokatu 27, 15140 Lahti. Luokkatilan numeron näet ala-aulan opastetaululta. Jos opetus järjestetään toisaalla, kesäyliopisto informoi asiasta ennen opetusta sähköpostitse / tekstiviestillä. Ilmoittautuminen tentteihin Päijät-Hämeen kesäyliopistoon 14 vrk ennen tenttiä Tenttikalenterin kautta.

Suoritukset/tulokset
Suoritukset kirjataan Nettiopsuun n. 1 kk sisällä tentistä tai kurssin päättymisestä.

Luentomateriaali/kirjallisuus
Opiskelijan on itse hankittava opintoihin kuuluva kirjallisuus, joka on mainittu opetusohjelmassa ja jota ei Moodlesta löydy. Kirjallisuuden hankkimisessa kannattaa hyödyntää kotikunnan kirjastopalveluita sekä www.kirjastot.fi -sivustoa.

Todistukset ja opintosuoritusote
Päijät-Hämeen kesäyliopisto ei ylläpidä virallisesta opintorekisteriotetta tai kirjoita todistuksia. Opintosuoritusotteet ja todistukset tulee tilata suoraan Turun avoimesta yliopistosta. Katso yhteystiedot.

Opintojen hyväksiluvut ja korvaavuudet
Kesäyliopisto ei käsittele opintojen aiempien opintojen perusteella myönnettäviä hyväksilukuja tai korvaavuuksia, vaan opiskelijan tulee selvittää asia itse joko yliopistosta tai avoimesta yliopistosta.

Lisää ohjeita opiskelun tueksi
Verkkosivustolle http://utu.fi/avoin on koottu tietoa ja käytännön ohjeita avoimen yliopiston opiskelijoille.

Ilmoittautuminen ja opiskelijapalvelut osiosta löydät esimerkiksi

• tentti-ilmoittautumis- ja opintosuoritustieto-ohjeet

• tietoa opiskelutaitoilloista ja kirjastopalveluista

• tietoa opintoneuvonnasta ja ohjauksesta.

Opiskelu avoimessa -osiossa on hyödyllistä tietoa opintojen suunnitteluun. Oppiaineen omalla verkkosivulla on tarkempia oppiainekohtaisia ohjeita ja ajankohtainen opetusohjelma.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita kuten opintomaksut, tentti-ilmoittautumiset, opintosuoritusten tallennus ja opintosuoritusotteet hoitaa opintosihteeri Minna Oksanen. Oppiainekohtaisesta neuvonnasta ja opinto-jen ohjauksesta vastaa suunnittelija Jaana Varpe. Tavoitat heidät parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse (yhteystiedot sivun lopussa).

Osallistumisen peruminen
Jos haluat perua osallistumisesi opintoihin, sinun täytyy ilmoittaa asiasta:

 • Päijät-Hämeen kesäyliopistoon. Huomioi peruutuskulut: veloitamme 50 % kurssimaksusta jos osallistuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alun välisenä aikana. Jos osallistuminen perutaan koulutuksen alettua, veloitamme koko kurssimaksun (kesäyliopiston osuuden).
 • Turun avoimen yliopiston ilmoittautuminen on oletusarvoisesti sitova avoimen yliopiston maksun jälkeen, eikä sitä voi perua. Lue lisätietoja

Yhteystietojen päivittäminen
Huolehdi aina, että yhteystietosi ja nimitietosi ovat ajan tasalla sekä Päijät-Hämeen kesäyliopistossa että Turun avoimessa yliopistossa, jotta tärkeä informaatio tavoittaa sinut. Kesäyliopisto käyttää viestittämiseen ensisijaisesti sähköpostia.

Palaute opinnoista ja opiskelusta
Opiskelijoilta tullut palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Annathan siis palautetta meille palautelomakkeen kautta. Kiitos!

Jos Sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:

Päijät-Hämeen kesäyliopisto:

Turun avoin yliopisto:

 • Jaana Varpe, suunnittelija                                                     
  jaana.varpe@utu.fi
  puh. 0400 521 990

Onnea opintoihin!