Facebook

Kirjoittamisen perusopinnot 30 op (JY)

 • Nämä ohjeet on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet Päijät-Hämeen kesäyliopistoon ja saaneet sähköpostitse vahvistuksen koulutuksen toteutumisesta. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan sähköpostitse n. 2 vk ennen koulutuksen alkua.
 • Mikäli et ole vielä ilmoittautunut opiskelijaksi kesäyliopistoon lue ohjeistus.

Ennen opiskelun aloittamista huolehdithan, että teet seuravat asiat:

 1. Rekisteröidyt Korppi-opintotietojärjestelmän käyttäjäksi ja samalla luot itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan
 2. Ilmoittaudut opintokokonaisuuteen ja opintojaksoihin Korpissa

TOIMI NÄIN:

Rekisteröidy Korppi-opintotietojärjestelmän käyttäjäksi, jolloin saat käyttäjätunnuksen ja luot itsellesi salasanan Korppiin.

 • Rekisteröityminen tehdään avoimen yliopiston Korppi-käyttöliittymän kautta osoitteessa https://avoin.korppi.jyu.fi
 • Rekisteröitymisen ensimmäisessä vaiheessa annetaan oma henkilötunnus. Tällä varmistetaan, ettei henkilöllä ole jo käyttäjätunnusta Korppiin.
 • Muista tallentaa Korppiin myös postiosoitteesi.
 • Käyttäjätunnus tiedotetaan rekisteröitymisen lopussa. Kirjaa käyttäjätunnus ja salasana itsellesi muistiin!
 • Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt Korpin käyttäjäksi ja sinulla on jo Korpin käyttäjätunnus ja salasana, voit siirtyä suoraan Korppiin ilmoittautumaan opintoihin.
 • Lue hyvän ja toimivan salasanan muodostamisohjeet.

ILMOITTAUDU sen jälkeen opiskelijaksi Korpissa seuraavien linkkien kautta:

HUOM! Sinun pitää ilmoittautua sekä opintokokonaisuudelle, että yksittäisille alajaksoille alla olevien linkkien kautta.

Jaksokohtaista ilmoittautumisia tarvitaan suoritustietojen rekisteröintiä ja  Koppa-oikeuksien saamista varten. Kopassa on lisätietoa jaksojen suoritusta varten.

Jos unohdit/unohdat Korpin käyttäjätunnuksen ja salasanan:

https://www.avoin.jyu.fi/lomakkeet-ja-tiedostot/opiskelu/unohtuneen-korppi-kayttajatunnuksen-tilauslomake

https://www.avoin.jyu.fi/ilmoittautuminen-ja-opiskelu/ohjeet/kayttajatunnukset#section-2

KOPPA

Oppimateriaali-Koppa on paikka, jossa on opintojaksokohtaisesti opiskeluohjeet. Kirjaudu Koppaan samoilla tunnuksilla kuin Korppiin. Kopassa on oppiaine -välilehti, josta löydät opintojaksot, joihin olet ilmoittautunut. Jos et löydä opintojaksoja Kopasta, se mitä todennäköisemmin johtuu siitä, että et ole ilmoittautunut ko. opintojaksolle vielä Korpissa. Ilmoittautumisen jälkeen on n. 30 minuutin viive, että jaksot tulevat Koppaan näkyville.

Kesäyliopiston kurssimaksun maksaminen

Päijät-Hämeen kesäyliopisto laskuttaa koulutuksen hinnan 2 erässä. Lasku lähetetään osallistujille kotiosoitteeseen koulutuksen toteutumisen varmistuttua. Jos osallistuja on ilmoittautumisen yhteydessä antanut toisen laskutusosoitteen, lasku lähetetään ao. osoitteeseen.

Ilmoittautuminen kesäyliopistoon on sitova. Peruutusmaksu on 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

OPISKELUOHJEITA

Opetuksen aikataulut ja suoritustavat: Kirjoittamisen perusopinnot 30 op

Suoritustapana lähiopetus/ryhmänohjaus

Lähiopetus järjestetään FellmanniCampuksella, osoite Kirkkokatu 27, 15140 Lahti. Luokkatilan numeron näet ala-aulan opastetaululta. Jos opetus järjestetään toisaalla, kesäyliopisto informoi asiasta ennen opetusta sähköpostitse / tekstiviestillä.

Lisätietoa FellmanniCampuksen palveluista. (mm. pysäköinti ja ruokailu)

Opintosuoritukset ja opintosuoritusote

Opintosuoritukset kirjataan Korppiin, lue lisätietoa tästä. Kesäyliopisto ei ylläpidä virallista opintosuoritusotetta.

Kun olet suorittanut opinnot voit tilata itsellesi opintosuoritusotteen seuraavalla lomakkeella: https://www.avoin.jyu.fi/ilmoittautuminen-ja-opiskelu/ohjeet/opintosuoritusote

Luentomateriaali/kirjallisuus

Opiskelijan on itse hankittava opintoihin kuuluva kirjallisuus, joka on mainittu opetusohjelmassa. Kirjallisuuden hankkimisessa kannattaa hyödyntää kotikunnan kirjastopalveluita sekä www.kirjastot.fi -sivustoa.

Lue täältä ohjeita E-aineistoon liittyen: https://www.avoin.jyu.fi/ilmoittautuminen-ja-opiskelu/ohjeet/kirjastopalvelut-ja-e-aineistot

Osallistumisen peruminen

Jos haluat perua osallistumisesi opintoihin, sinun täytyy ilmoittaa asiasta suoraan Päijät-Hämeen kesäyliopistoon.

Huomioi peruutuskulut: veloitamme 50 % kurssimaksusta jos osallistuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alun välisenä aikana. Jos osallistuminen perutaan koulutuksen alettua, veloitamme koko kurssimaksun.

Kesäyliopisto ilmoittaa perumisestasi myös Jyväskylän avoimeen yliopistoon (jos olet ehtinyt ilmoittautua opintoihin Korpissa)

Yhteystietojen päivittäminen

Huolehdi aina, että yhteystietosi ja nimitietosi ovat ajan tasalla sekä Päijät-Hämeen kesäyliopistossa että Jyväskylän avoimessa yliopistossa, jotta kaikki tärkeä informaatio tavoittaa sinut. Kesäyliopisto käyttää viestittämiseen ensisijaisesti sähköpostia.

Palaute opinnoista ja opiskelusta

Opiskelijoilta tullut palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Annathan siis palautetta meille palautelomakkeen kautta. Kiitos!

Jos Sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:

Päijät-Hämeen kesäyliopisto:

Jyväskylän avoin yliopisto:

 • Opintosihteeri Minna Piippo
  minna.o.piippo@jyu.fi, p. 050 428 0808
  Korppi ja Koppa

Tervetuloa opiskelijaksi ja menestystä opintoihin!