Facebook

Tilastotieteen johdantokurssi 5 op (UEF)

  • Nämä ohjeet on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet Päijät-Hämeen kesäyliopistoon ja saaneet sähköpostitse vahvistuksen koulutuksen toteutumisesta. Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan sähköpostitse n. 2 vk ennen koulutuksen alkua.
  • Mikäli et ole vielä ilmoittautunut opiskelijaksi kesäyliopistoon lue ohjeistus.

Ennen opiskelun aloittamista huolehdithan, että teet seuravat asiat:

  1. Ilmoittaudut opiskelijaksi Itä-Suomen avoimeen yliopistoon ILPA -palvelun kautta ja maksat samalla Itä-Suomen avoimen yliopiston perimän opintomaksun ILPAssa. Ohjeistus lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen.
  2. Aktivoit UEF-käyttäjätunnuksen käyttöösi

1. Ilmoittautuminen ILPAan ja Itä-Suomen avoimen yliopiston perimän opintomaksun maksaminen

Jotta sinulle voidaan myöntää virallinen opinto-oikeus, sinun tulee ilmoittautua opiskelijaksi Itä-Suomen avoimeen yliopistoon ILPA -palvelun kautta. Samalla sinun tulee maksaa Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä opintomaksu. Ohjeistus on lähetetty sähköpostiosoitteeseen.

Huom! Jos työnantajasi maksaa koulutuksen, sinun ei tarvitse ilmoittautua ja maksaa opintoja ILPA-palvelun kautta. Kesäyliopisto lähettää tässä tapauksessa ilmoittautumistietosi avoimeen yliopistoon. Itä-Suomen avoin yliopisto lähettää sinulle sähköpostiin ohjeet UEF-tunnuksen luomiseksi.

Koulutuksen hinta koostuu kahdesta osasta: Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimästä osuudesta ja Itä-Suomen avoimen yliopiston perimästä osuudesta. Opintojakson hintatiedot näet koulutuksen opetusohjelmasta. Opetusohjelmat löydät täältä.

Itä-Suomen avoimen yliopiston maksuehdot, lue lisää tästä.

2. UEF-käyttäjätunnus

Ilpa-ilmoittautumisen jälkeen voit aktivoida käyttöösi UEF-käyttäjätunnuksen. Itä-Suomen avoin yliopisto lähettää opiskelijalle sähköpostitse ohjeen käyttäjätunnuksen aktivoimiseksi sen jälkeen kun olet ilmoittautunut opintoihin ja maksanut opintomaksun ILPAssa.
Käyttäjätunnuksella pääset kirjautumaan WebOodiin, josta voit tarkistaa suoritustietosi sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson.

Lue lisää UEF-tunnuksen aktivoimisesta.

Kesäyliopiston kurssimaksun maksaminen

Lasku Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimästä osuudesta lähetetään osallistujille kotiosoitteeseen koulutuksen toteutumisen varmistuttua. Jos osallistuja on ilmoittautumisen yhteydessä antanut toisen laskutusosoitteen, lasku lähetetään ao. osoitteeseen. Laskun eräpäivä on noin 3 päivää ennen opintojen alkua.

Ilmoittautuminen kesäyliopistoon on sitova. Peruutusmaksu on 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

OPISKELUOHJEITA

Opetuksen aikataulut ja suoritustavat: Tilastotieteen johdantokurssi 5 op

Suoritustapana lähiopetus

Lähiopetus järjestetään  FellmanniCampuksella, osoite Kirkkokatu 27, 15140 Lahti. Luokkatilan numeron näet ala-aulan opastetaululta. Jos opetus järjestetään toisaalla, kesäyliopisto informoi asiasta ennen opetusta sähköpostitse / tekstiviestillä.

Lisätietoa FellmanniCampuksen palveluista. (Mm. pysäköinti ja ruokailu)

WebOodi

WebOodista (https://wiola.uef.fi/weboodi/) löydät avoimen yliopiston opinto-oppaat, opiskelijanumerosi, suoritetut opinnot sekä voimassa olevat opinto-oikeudet. Weboodin kautta ilmoittaudutaan myös tentteihin.

Suoritukset/tulokset

Suoritukset kirjataan WebOodiin pääsääntöisesti noin 4 vk sisällä tentistä/tehtävän palautuksesta/verkkokurssin päättymisestä.

Luentomateriaali/kirjallisuus

Luentomateriaali lähetetään opiskelijalle sähköpostin välityksellä ennen kurssin alkua.

Opiskelijan on itse hankittava opintoihin kuuluva kirjallisuus, joka on mainittu opetusohjelmassa ja jota ei Moodlesta löydy. Kirjallisuuden hankkimisessa kannattaa hyödyntää kotikunnan kirjastopalveluita sekä www.kirjastot.fi -sivustoa.

Todistukset ja opintosuoritusote

Päijät-Hämeen kesäyliopisto ei kirjoita todistuksia, vaan todistukset tulee tilata suoraan Itä-Suomen avoimesta yliopistosta. Sama koskee opintosuoritusotteita.

Opintojen hyväksiluvut ja korvaavuudet

Kesäyliopisto ei käsittele opintojen aiempien opintojen perusteella myönnettäviä hyväksilukuja tai korvaavuuksia, vaan opiskelijan tulee selvittää asia itse joko yliopistosta tai avoimesta yliopistosta. Korvaavuushakemuksen löydät tämän linkin kautta.

Lisää ohjeita opiskelun tueksi

Tutustu myös halutessasi Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskeluohjeisiin:

Osallistumisen peruminen

Jos haluat perua osallistumisesi opintoihin, sinun täytyy ilmoittaa asiasta:

  • Päijät-Hämeen kesäyliopistoon. Huomioi peruutuskulut: veloitamme 50 % kurssimaksusta jos osallistuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alun välisenä aikana. Jos osallistuminen perutaan koulutuksen alettua, veloitamme koko kurssimaksun.
  • Lisäksi Itä-Suomen avoimeen yliopistoon, mikäli olet ehtinyt ilmoittautua opintoihin ja maksaa Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksun. Huomioi Itä-Suomen avoimen yliopiston omat peruutusehdot, lue lisää tästä.

Yhteystietojen päivittäminen

Huolehdi aina, että yhteystietosi ja nimitietosi ovat ajan tasalla sekä Päijät-Hämeen kesäyliopistossa että Itä-Suomen avoimessa yliopistossa, jotta tärkeä informaatio tavoittaa sinut. Kesäyliopisto käyttää viestittämiseen ensisijaisesti sähköpostia.

Palaute opinnoista ja opiskelusta

Opiskelijoilta tullut palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Annathan siis palautetta meille palautelomakkeen kautta. Kiitos!

Jos Sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:

Päijät-Hämeen kesäyliopisto:

Itä-Suomen avoin yliopisto:

  • Helka Pukarinen, koulutussihteeri, ILPA-ilmoittautumiset, opinto-oikeus, Weboodi ja Moodle
    helka.pukarinen@uef.fi, p.0294 457 042
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston verkkosivuille pääset tästä.

Tervetuloa opiskelemaan ja menestystä opintoihin!